Koronainfo

Ihminen pesee käsiään.

Palaamme loman jälkeen lähiopetukseen (uutinen 29.12.2021).

***

Vetoamme opiskelijoihin, että otatte yleisen maskisuosituksen vakavasti. Maskin aktiivisella käyttämisellä on iso merkitys koronaviruksen leviämisen katkaisemisessa. Maskin käyttämisellä suojelet niin itseäsi kuin toisia. Jokaisella on nyt vastuu. 

Katso THL:n Näin käytät kasvomaskia oikein -video. Käytön jälkeen likainen maski pitää laittaa roskakoriin.

***

Tältä sivulta löydät Savon koulutuskuntayhtymän (Savon ammattiopisto ja Varkauden lukion) koronaan liittyvää tiedotusta kootusti. 

Lähiopetus toteutuu Savon ammattiopiston kaikilla kampuksilla ja Varkauden lukiossa. Pyrimme kaikin tavoin turvaamaan normaalin arjen jatkumisen; turvallisuus ja terveys kuitenkin etusijalla. Olemme jatkuvasti yhteydessä terveysviranomaisiin, ja noudatamme myös heiltä saatavaa ohjeistusta. Tilanteen muuttuessa meillä on valmius myös reagoida siihen nopeasti.

Kannustamme lataamaan puhelimeen Koronavilkku-sovelluksen, jos sinulla ei sitä jo ole. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin koronasivulla on laajasti tietoa koronaviruksesta ja uusimmat alueelliset koronatiedotteet. 

Kampuspaikkakuntien koronainfosivut:

Nainen laittaa maskia kasvoilleen.

Yleiset ohjeet koronatartuntojen torjuntaan:

  • Ota koronarokote.
  • Jos sairastut, pysy kotona.
  • Muista hygienia: pese käsiä, käytä maskia ja pidä turvaväli.
  • Yski hihaan.
  • Olemme porrastaneet ruokailuaikoja, ja on tärkeää, että lukujärjestyksen mukaisia ruokailuaikoja noudatetaan.
  • Tarpeettomia kokoontumisia on vältettävä niin aamuisin, oppituntien välillä kuin koulupäivän lopuksi iltapäivällä.

Jos olet sairastunut tai olet karanteenissa

Jos olet saanut koronatartunnan tai olet altistuksen takia karanteenissa, toivomme, että kerrot tilanteestasi koululle. Tartunnan saanut tai altistunut ei kuitenkaan ole velvoitettu kertomaan asiasta. Sairastuneen opiskelijan pitää kuitenkin kertoa sairauspoissaolostaan tutoropettajalleen.

Opiskelijan tartunnasta tai altistumiseen liittyvästä karanteenista ei voida ilman asianomaisen lupaa tiedottaa koulun henkilökunnalle ja muille opiskelijoille.

Koulu on vaitiolovelvollinen kaikista opiskelijan terveystiedoista. Jos opiskelijalla todetaan koronavirus tai hän on karanteenissa, koulu ei saa lähtökohtaisesti nimetä kyseistä opiskelijaa. Koulu voi informoida yleisesti koulun henkilökuntaa ja muita opiskelijoita tartunnasta tai mahdollisesta tartunnasta.

Koulun puolelta opiskelijan terveystietoja saavat käsitellä vain ne henkilöt, joiden tehtäviin se kuuluu. Kokonaiskuvan ylläpidolla varmistamme ajantasaisen tiedon. Tiedon perusteella voimme tehdä muun muassa kampuskohtaisia ratkaisuja, jos tarvetta ilmenee.

Koulu ei saa opiskelijoista mitään terveystietoja opiskeluterveydenhuollosta tai muualta terveydenhuollosta.

Matkustaminen ja Suomen rajan ylitys

Koronavirustilanne sekä matkustusohjeet ja -rajoitukset voivat muuttua nopeasti.

Jos saavut Suomeen tai olet muutoin vieraillut Suomen rajojen ulkopuolella, suosittelemme tutustumaan

 

Koronaan liittyvät uutiset

Ensisijainen viestintäkanava opiskelijoille ja heidän huoltajilleen on Wilman tiedotteet: Seuratkaa Wilma-viestien lisäksi myös Wilma-tiedotteita. Tiedotteiden ilmoitukset voi laittaa päälle omista ilmoitusasetuksista, jolloin saat tiedon uudesta tiedotteesta.

Sakky.fi-sivuston koronaan liittyvät uusimmat uutiset: