Koronainfo

Ihminen pesee käsiään.

Tältä sivulta löydät Savon koulutuskuntayhtymän (Savon ammattiopisto ja Varkauden lukion) koronaan liittyvää tiedotusta kootusti. 

Maskin aktiivisella käyttämisellä on iso merkitys koronaviruksen leviämisen katkaisemisessa. Mitä nopeammin leviäminen saadaan hallintaan, sitä nopeammin pääsemme takaisin normaaliin arkeen. Jokaisella on nyt vastuu.

Savon ammattiopisto antaa vahvan suosituksen kasvomaskien käytöstä opiskelijoille Kuopion ja Siilinjärven kampuksilla. Toivomme, käytätte maskeja aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista (muun muassa oppitunnit, tauot ja käytävillä liikkuessanne).

Katso THL:n Näin käytät kasvomaskia oikein -video. Käytön jälkeen likainen maski pitää laittaa roskakoriin.

Monet kunnat ja seurakunnat jakavat maksuttomia kasvomaskeja. Näitä voi tiedustella kuntien ja seurakuntien jakelupisteistä.

Kampuspaikkakuntien koronainfosivut:

 

Kannustamme lataamaan puhelimeen Koronavilkku-sovelluksen, jos sinulla ei sitä jo ole.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin koronasivulla on laajasti tietoa koronaviruksesta ja uusimmat alueelliset koronatiedotteet. 

***

 

Nainen laittaa maskia kasvoilleen.

Muistutuksena yleiset ohjeet koronatartuntojen torjuntaan:

  • Tule vain terveenä kouluun.
  • Pese kädet ja käytä käsidesiä usein.
  • Yski hihaan.
  • Säilytä toisiin ihmisiin turvavälit (1-2 m.).
  • Olemme porrastaneet ruokailuaikoja, ja on tärkeää, että lukujärjestyksen mukaisia ruokailuaikoja noudatetaan.
  • Tarpeettomia kokoontumisia on vältettävä niin aamuisin, oppituntien välillä kuin koulupäivän lopuksi iltapäivällä.

Jos olet sairastunut tai olet karanteenissa

Jos olet saanut koronatartunnan tai olet altistuksen takia karanteenissa, toivomme, että kerrot tilanteestasi koululle. Tartunnan saanut tai altistunut ei kuitenkaan ole velvoitettu kertomaan asiasta. Sairastuneen opiskelijan pitää kuitenkin kertoa sairauspoissaolostaan tutoropettajalleen.

Opiskelijan tartunnasta tai altistumiseen liittyvästä karanteenista ei voida ilman asianomaisen lupaa tiedottaa koulun henkilökunnalle ja muille opiskelijoille.

Koulu on vaitiolovelvollinen kaikista opiskelijan terveystiedoista. Jos opiskelijalla todetaan koronavirus tai hän on karanteenissa, koulu ei saa lähtökohtaisesti nimetä kyseistä opiskelijaa. Koulu voi informoida yleisesti koulun henkilökuntaa ja muita opiskelijoita tartunnasta tai mahdollisesta tartunnasta.

Koulun puolelta opiskelijan terveystietoja saavat käsitellä vain ne henkilöt, joiden tehtäviin se kuuluu. Kokonaiskuvan ylläpidolla varmistamme ajantasaisen tiedon. Tiedon perusteella voimme tehdä muun muassa kampuskohtaisia ratkaisuja, jos tarvetta ilmenee.

Koulu ei saa opiskelijoista mitään terveystietoja opiskeluterveydenhuollosta tai muualta terveydenhuollosta.

Koronaan liittyvät uutiset

Ensisijainen viestintäkanava opiskelijoille ja heidän huoltajilleen on Wilman tiedotteet: Seuratkaa Wilma-viestien lisäksi myös Wilma-tiedotteita. Tiedotteiden ilmoitukset voi laittaa päälle omista ilmoitusasetuksista, jolloin saat tiedon uudesta tiedotteesta.

Wilman kautta olemme tiedottaneet muun muassa, että suosittelemme vahvasti opiskelijoita käyttämään kasvomaskia.

 

Sakky.fi-sivuston koronaan liittyvät uusimmat uutiset: