Opoille ja huoltajille

Kolme opiskelijaa ja opettaja pöydän äärellä

Täältä löytyy tietoa ja materiaalia nuorten huoltajille ja ohjauspalveluissa työskenteleville. Voit myös sopia tutustumiskäynnin meille. 

Savon ammattiopistossa voit valita omasi jopa 120 tutkinnon ja täydennyskoulutuksen kirjosta, ja lisäksi Varkauden lukio tarjoaa tien ylioppilaaksi. Oppismisympäristöinämme ovat koulu, verkko-opetus ja työelämä. 

Kampuksemme sijaitsevat Iisalmessa, Siilinjärvellä, Kuopiossa ja Varkaudessa. 

Turvallisuus, terveellisyys ja kestävä tulevaisuus ovat avainsanoja uusissa kampusrakennuksissa. Haluamme tarjota opiskelijoillemme puhdasta sisäilmaa, runsaasti luonnonvaloa, toimivat ja nykyaikaiset tilat ja kaikin puolin viihtyisän opiskeluympäristön. Osoituksena sitoutumisesta rakennamme uudet kampusrakennuksemme ympäristömerkki Joutsenmerkin ehtoja noudattaen.

Yhteishaku 2021

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulusta tai lukiosta valmistuneille, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa. Seuraava yhteishaku on auki 23.2.–23.3.2021.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on tie tulevaisuuteen; haluat sitten opiskella uuden ammatin tai syventää nykyistä osaamistasi. Jatkuva haku on auki ympäri vuoden.

Kolme opiskelijaa pöydän ääressä ja kaksi kävelee ohi.

Tervetuloa tutustumaan

Paras tapa tutustua meihin ja toimintaamme on tulla tutustumaan kouluumme. Meille voi sopia tutustumiskäynnin tai tulla vieraaksi johonkin ammatillinen koulutus tutuksi -tapahtumaamme. Näistä alla lisää.

Vierailukäynnistä voi sopia kampusten opinto-ohjaajien kanssa suoraan. Myös markkinointisihteerimme Katri Bäck auttaa vierailukäyntien suhteen (044 785 3048 | katri.back@sakky.fi). 

Autokorikorjaajaopiskelija tutkii auton ovea.

Yhteishaun materiaalit 

Hakuopas 2021 postitetaan marraskuussa yläkoululaisten 9 lk. koteihin sekä yläkouluille. 

Hakuopas löytyy myös sähköisenä tästä: Tutustu Yhteishaku 2021 -oppaaseemme (pdf)

Yläkoulujen, lukioiden ja eri ohjaavien tahojen avuksi ovat myös Opodiat. Tutustu sähköiseen versioon tästä:

Opodiat

 

Avoimet ovet virtuaalisesti netissä

Kuopio I Toivala & Rissala | Peruskoulun ysiläisten tutustumispäivät, Varkaus 

Kampusvideoita: 

- Iisalmi 

- Kuopio

-Toivala

- Rissala

- Varkaus

 

Kasikurkistukset

Kuopio, Rissala ja Toivala viikko 16, 2021 |
Varkaus 13.–15.4.21 |Iisalmi 15.–16.4.21

Savon ammattiopiston kampuksilla järjestetään tutustumispäiviä, joiden aikana kasilaiset saavat tutustua heitä kiinnostaviin ammattialoihin. 
Päivän aikana opiskelija tutustuu aidossa oppimisympäristössä tuutorin ja opettajien ohjaamana.
Oppilas saa tarvittavat suojavarusteet Savon ammattiopistosta, mutta pukeutua kannattaa vuodenaikaan, säähän ja alaan sopivasti.

Taitaja9

Taitaja9-tapahtuma on kaikille yläkoululaisille tarkoitettu leikkisä taitokilpailu, jonka tavoitteena on tukea nuorten ammatinvalintaa ja lisätä ammatillisen koulutuksen tuntemusta. Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen joukkueena tehtävärasteilla.

Savon ammattiopiston kampukset järjestävät joka syksy Taitaja9-paikalliskilpailun, josta parhaat joukkueet jatkavat aluekilpailuun. 

Vanhempainillat & huoltajien ja hakijoiden yhteiset illat

Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion opinto-ohjaajat vierailevat pyydettäessä vanhempainilloissa esittelemässä koulutustarjontaa. Etävanhempainilta järjestetään  peruskoulun ysiluokkalaisten huoltajille ja itse hakijoille 19.1.2021.

Muut messut ja tapahtumat

Olemme aktiivisesti mukana myös monissa muissa messuissa ja tapahtumissa. Ajantasaiset tiedot löytyy Tapahtumat-osiosta