Perustason ensihoidon koulutus antaa valmiuksia elämää varten - ja kasvattaa ammattiin!

23.5.2023 -
Ensihoitajat käytävällä kuljettamassa potilasta.

Onko sinulla jo toisen asteen tutkinto suoritettu, mutta pohdit vielä, miten pääset alkuun unelmiesi uralla? Tiesitkö, että Savon ammattiopiston perustason ensihoidon koulutus voisi olla juuri se oikea polku sinulle? Hae koulutukseen tästä!

Simo ja Ella ovat aloittaneet perustason ensihoidon opiskelun syksyllä 2021 Savon ammattiopistossa.

Ella kertoo, että on pitkään ollut salaa kiinnostunut hoitoalasta - ja varsinkin ensihoidosta. Hakiessaan hän oli miettinyt, mikä olisi ihmisläheinen ammatti, josta olisi mahdollisimman paljon hyötyä muille:

- Luin sattumalta hakuoppaasta perustason ensihoidon mahdollisuudesta - ja kiinnostuin lisää. Olen aina tykännyt opiskella, ja tykkään haastaa itseäni!

Simo sai tietää koulutuksesta internetistä:

- Halusin lähteä opiskelemaan perustason ensihoitoa, koska se oli oikeastaan ainut koulutus, joka minua kiinnosti. Syksyllä minulla alkaa ensihoidon työelämässä oppimisen jakso ja sitä odotan innolla!

Perustason ensihoidon koulutus antaa hyviä valmiuksia ammatillisesti työllistyä monenlaisiin ympäristöihin. Se antaa myös erittäin hyviä valmiuksia elämää varten - ja kasvattaa ammattiin. Paineensietokyky, päätöksentekokyky, vastuuntuntoisuus ja etenkin vuorovaikutustaidot kehittyvät huimasti.

Ella huomaa itsessään selvän muutoksen koulutuksen aikana:

- Ennen opintoja en uskaltanut puhua juuri kellekään tuntemattomalle ihmiselle. Nyt puhuminen tuntemattomille sekä uusiin ihmisiin tutustuminen ja esiintyminen eivät tuota enää vaikeuksia. Parasta on myös mahtava yhteishenki, joka opiskeluryhmässä on!

Pääsääntöisesti lähiopetus tapahtuu Savilahden kampuksella Kuopiossa, jossa on monipuoliset ja aidon tuntuiset oppimisympäristöt, ambulanssia myöten. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu työelämässä oppimista kotihoidossa ja ikääntyvien palveluasumisessa, ambulanssissa ja sairaalassa. Simo odottaakin innolla jo syksyllä alkavaa työelämässä oppimisen (TEO) jaksoa:

- Jos TEO-jakson suorittaa ensihoidossa hyvin, niin on mahdollisuus päästä töihin. Aion kuitenkin tämän koulutuksen jälkeen jatkaa ensihoidon opiskelua ammattikorkeakoulussa.

Ella lähettää terveiset perustason ensihoidon koulutukseen hakeville:

- Jos yhtään harkitset hakemista, niin hakemusta täyttämään! Reipas asenne vie pitkälle opinnoissa, ja sitä arvostetaan myös työelämässä.

Perustason ensihoidon koulutuksen kesto on 2-2,5 vuotta ja se on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille hakijoille, joilla on suoritettuna peruskoulun jälkeen vähintään toisen asteen tutkinto (=ammatillinen perustutkinto tai lukio).

Hae koulutukseen tästä!

 

 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat