VALMA takana - mitä edessä?

Yhdessä tehden, ryhmässä, jalat

Tämän vuoden VALMA-opiskelija kertoo omasta vuodestaan VALMAssa. 

Kiitos sinulle, kun halusit jakaa tarinasi meille! :) 

 

Valma vuosi - mitä jäi käteen, mitä opin, mitä tulevaisuudessa

Miten päädyin Valmaan? 

Aloitin Valmassa opinnot viime syksynä. Silloin minua pelotti todella paljon se, että saanko täältä kavereita ja miten pärjään uudessa opiskeluyhteisössä. En myöskään tiennyt Valmasta mitään tänne tullessani.

Siirryin Valmaan sosiaali- ja terveysalan opinnoista, jonne hain 9. luokan yhteishaussa. Tuolloin olin kiinnostunut ensihoitajan työstä ja olinkin ihan varma, että haluan kouluttautua siihen ammattiin tulevaisuudessa. Aika pian opintojen edetessä kuitenkin huomasin, ettei kyseinen ala ollutkaan minua varten ja vuoden opiskelun jälkeen rohkaistuin lähtemään alalta.

Opiskelu Valmassa

Tulevaisuus pelotti ja ahdisti. Olin pettynyt itseeni ja siihen etten pystynyt suorittamaan opintoja loppuun. Toivoin, että tuleva vuosi Valmalla muuttaisi nämä ajatukset.

Muistan edelleen ensimmäisen päivän, jolloin tulin Valmalle. En tuntenut luokaltani ketään, olin todella ahdistunut ja jännittynyt. Päätin kuitenkin heti ensimmäisenä päivänä mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle ja rupesin juttelemaan muutaman luokkalaiseni kanssa. Olin yllättänyt siitä, miten mukavalta se tuntui.

Jo muutaman viikon aikana huomasin, että Valmalle siirtyminen oli yksi parhaista päätöksistäni. Ystävien saanti sekä hyvä opiskeluympäristö ja -yhteisö tuntui hyvältä ja se myös lievensi pettymyksen tunnetta itseäni ja pieleen mennyttä ala valintaa kohtaan.

Olin asettanut itselleni tavoitteeksi saada loput yto -kurssit tehtyä ja myös löytämään oman alani. Vaikka ytojen teko on vienyt paljon aikaa ja kuluttanut hermoja, olen kuitenkin ylpeä siitä, että sain kaikki suoritettua hyvin arvosanoin.

Haaveammatista tulevaisuuden ammatti?

Olen pienestä asti unelmoinut opettajan ammatista, mutta olin jo hylännyt sen vaihtoehdon, sillä ajattelin ettei minusta olisi siihen. Valmalla toin kuitenkin unelmani esille ja sain rohkaisua lähtemään kohti unelmaani. Tämän myötä aloin etsimään koulutusta, josta saisi hyvän pohjan kasvatustieteiden opiskeluun.

Löysin STEP-koulutuksesta kasvatus- ja ohjausalan opinnot. Etsin kyseistä koulutuksesta lisää tietoa ja päädyin hakemaan tälle alalle jatkuvan haun kautta. Sain melkein heti hakemisen jälkeen sekä kutsun haastatteluun että tiedon kouluun pääsemisestä. Olin todella ylpeä itsestäni!

Tällä hetkellä uskallan jo pikkuhiljaa uskoa siihen, että voin joku päivä olla yliopistossa opiskelemassa kasvatustieteitä. Tie sinne ei varmastikaan tule olemaan helppo, mutta olen valmis tekemään paljon töitä sen eteen.

Loppusanat

Tämä myötä haluaisin rohkaista kaikkia teitä hyppäämään johonkin uuteen ja tuntemattomaan vaikka se pelottaisikin. Voin luvata, ettet tule katumaan sitä päätöstä! Valma antaa paljon mahdollisuuksia ja siksi suosittelen sitä kaikille, jotka eivät koe nykyistä alaansa omaksi tai eivät peruskoulun jälkeen tiedä mille alalle hakisivat.

 Jos olisin jatkanut opintojani sosiaali- ja terveysalalla en varmasti olisi näin onnellinen ja opiskeluintoinen, mitä olen nyt.

Lopuksi haluan kiittää Valman aivan ihanaa henkilökuntaa, jotka ovat olleet tukenani ja apunani tämän vuoden aikana. Aina ei ole ollut helppoa, mutta onneksi te olette auttaneet ja kuunnelleet.

Kiitos!

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat