Uutisia VISIOnääreiltä - opinto- ja koulutustilaisuus Alankomaissa

VISION on lyhenne sanoista Capacity Building to Support VET Internationalization Strategies Implementation and Further Development. Ensimmäinen kirjan on vaaleanpunainen ja vasemmasta sakarasta lähtee lentokone oikealle yläviistoon.

Todella pitkän koronajakson jälkeen pääsimme vihdoin tapaamaan ihan livenä Nova Collegessa Haarlemissa Alankomaissa 4. - 7.4.2022. Vaikka olimme työstäneet osaamiskuvauksia ja arviointilomakkeita Teams-tapaamisissa, pääsimme tässä opinto- ja koulutustilaisuudessa (LTTA) kriittisestikin tarkastelemaan siihenastisia tuotoksia.

Viisi ihmistä pöydän ympärillä.

 

Osaamistavoitteet / oppimistulokset (learning outcomes)

Tarkistimme ja hyväksyimme kaikkien neljän osallistujamaan kansallisista opetussuunnitelmista kootut osaamistavoitteet / oppimistulokset (learning outcomes) sekä hius- että kauneudenhoitoalalle. Viimeistelimme myös arviointilomakkeet näille osaamistavoitteille. Arviointilomakkeessa otettiin huomioon kansalliset arviointiasteikot. Arviointilomake sisältää myös ns. pehmeiden taitojen (soft skills) arvioinnin. Sakky järjesti tästä teemasta opinto- ja koulutusjakson maaliskuussa 2021.

Liikkuvuusjaksojen laadunvarmistus

Olimme jo helmikuussa 2020 ensimmäisessä opinto- ja koulutustilaisuudessa Italian Salernossa paneutuneet liikkuvuustoimintojen laadunvarmistukseen.

Vision-hankkeeseen sisältyy viiden viikon pituisia liikkuvuusjaksoja (blended mobility), jossa testataan hankkeen toimintamallia. Teimme valmiiksi oppimissopimuspohjan (learning agreement) huhtikuussa alkaville liikkuvuusjaksoille. Samalla perehdyimme uuden Erasmus+ -ohjelmakauden liikkuvuusasiakirjoihin.

Sovimme myös, että valmennamme opiskelijat samalla tavalla ennen liikkuvuusjakson alkua: Nova College järjesti kaikille lähtijöille kulttuurien väliseen viestintään liittyvän koulutuksen Teamsissa 21.4.2022. Lähettävät oppilaitokset valmentavat omat lähtijänsä(Sakkylla valmennusmateriaali Moodlessa). Lisäksi kukin vastaanottava oppilaitos järjestää tapaamisen saapuville opiskelijoille Teamsissa (Sakkyn tapaaminen 20.4.2022).

Blended mobility

Sakkysta lähtee kaksi opiskelijaa Haarlemiin Alankomaihin. Sakkylle tulee kaksi kauneudenhoitoalan opiskelijaa Liettuasta. Alankomaista ja Liettuasta lähtee yhteensä neljä opiskelijaa Italiaan.

 

Nova College

Nova Collegen julkisivu.

Hiusalan lisäksi tutustuimme myös liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöihin. Oppimisympäristöt ovat avoimet ja mahdollistavat joustavat opetusratkaisut. Opetusmenetelmänä käytetään projektioppimista.

VISION on uusi eurooppalainen verkosto, joka aloitti toimintansa syyskuussa 2019. Verkostoon kuuluvat Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras Liettuasta, Nova College Alankomaista, Essenia UEPT Italiasta ja Savon koulutuskuntayhtymä Suomesta. Verkosto on saanut rahoituksen Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta (avaintoimi 2) laadukkaiden työelämässä tapahtuvien ulkomaanjaksojen mallien luomiseen hius- ja kauneudenhoitoalalle.

Täältä löydät lisätietoa visionääreistä.

Hanke 2019-1-LT01-KA202-060748. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Euroopan unionin logo.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat