Työelämäjakso Roomassa 9.6.2022 - Sakkylaiset maailmalla #IloveErasmusplus #Kansainvälisyys #ammatillinen #Xarxa #Liiketoiminta #Italia Liiketoiminnan opiskelijoiden ensimmäinen työelämässä toimimisen kansainvälisyysjakso Roomassa. Liiketoiminnan kaksoistutkinnon 3. vuoden opiskelijat Sara, Annika ja Camilla suorittivat kuuden viikon (19.4. - 27.5.2022) työelämässä oppimisen jakson roomalaisessa ravintolassa, Wine Timessä. Tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen liiketoiminnan kansainvälisyysjakso Roomassa ja samalla myös ensimmäinen pitkän koronatauon jälkeen. Opiskelijat olivat tyytyväisiä kokemaansa, erityisesti työpaikkaansa ravintola Wine Timeen, jossa he saivat tehdä monipuolisesti erilaisia ravintolan työtehtäviä. "Ravintolan henkilökunta oli tosi mukava ja he ottivat meidät erittäin hyvin mukaan työporukkaan. Työpaikka oli kuin toinen kotimme", opiskelijat kertovat. Työkielenä käytettiin englantia, joka sujui heiltä sekä työpaikan henkilökunnalta hyvin. Asiakkaat olivat pääosin turisteja, jotka puhuivat englantia, joten asiakaspalvelukin onnistui hyvin. Liiketoiminnan opettajat Sanna Vuorinen ja Leena Laakso-Seppälä kävivät harjoittelun loppuvaiheessa tapaamassa opiskelijoita Roomassa. "Kävimme opiskelijoiden asunnolla ja työpaikalla sekä tavattiin yhteyshenkilömme Massimiliano Ostuni. Rooma on erittäin hyvä paikka kansainvälisiin opintoihin ja sitä voi suositella myös sellaisille opiskelijoille, jotka eivät hallitse englannin kieltä täydellisesti", opettajat kertovat. Rooma on uskomattoman hieno kaupunki, jossa on paljon nähtävää . Sen lisäksi että jakso Roomassa tarjoaa tutustumista italialaiseen eläväiseen kulttuuriin, se tarjoaa myös runsaasti maailmankuuluja nähtävyyksiä ja historiaa, joihin ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa. Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF4 -hanke (2020-1-FI01-KA116-066053) Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Osallistujat: Sara Kaasalainen, Annika Riihiluoma, Camilla Tikka Kohde: Italia, Rooma Ajankohta: 19.4. - 27.5.2022
Rukiista on moneksi - Rye baking in Rakvere Suomalainen ja virolainen ruisleivonta on pohjimmiltaan hyvin samanlaista. Rukiista voi valmistaa monenlaisia leipä- ja konditoriatuotteita. 7.3.2024
Innobaking - leivonnaisia kansainvälisellä twistillä Ripaus suomalaista suolaista, tanskalaista makeaa ja hollantilaista ennakkoluulottomuutta - siitä oli Innobaking-opintojakso Aarhu 7.3.2024
Majoituspalvelun tehtävissä Berliinissä Vastaanottovirkailijaopiskelija Pomppis työskenteli Berliinissä Greet Berlin -hotellissa 1,5 kk. Hän palasi mo 5.3.2024
Rukiista on moneksi - Rye baking in Rakvere Suomalainen ja virolainen ruisleivonta on pohjimmiltaan hyvin samanlaista. Rukiista voi valmistaa monenlaisia leipä- ja konditoriatuotteita. 7.3.2024
Innobaking - leivonnaisia kansainvälisellä twistillä Ripaus suomalaista suolaista, tanskalaista makeaa ja hollantilaista ennakkoluulottomuutta - siitä oli Innobaking-opintojakso Aarhu 7.3.2024