Liikkuen läpi elämän!-seminaariterveisiä ja ajatuksia menneestä sekä tulevasta

5.5.2022 -
Kuvassa kuntayhtymän johtaja Heikki Helve ja koordinaattori Annika Jäntti puhumassa yleisölle

Takanamme on hienot kaksi päivää Turussa Liikkuen läpi elämän-seminaarissa Aktiivinen Sakky-tiimillä. Seminaari kokosi pitkän ajan jälkeen yhteen yli 800 valtakunnallisten Liikkuvat-ohjelmien edustajaa. Mukana oli siis upea joukko aktiivisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edustajia ympäri Suomen. Saimme olla toisena päivänä puhumassa rinnakkaissessiossa #aktiivinensakky toiminnasta Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyssa kuntayhtymän johtajan Heikki Helven kanssa. Alustuksessa aiheena oli johdon sitoutuminen ja vakiintumisen edistäminen Liikkuvassa opiskelussa. 

Seminaarin anti yleisesti oli todella hieno. Kahdessa päivässä ehdimme rinnakkaissessioissa tanssia, kokeilla erilaisia menetelmiä oppimisen ja palautumisen tueksi, improilla, kuulla muiden menestystarinoita sekä lopuksi ajatuksia intuition voimasta. Ideoita, toimintaa ja uusia ajatuksia tuomme tuliaisina jatkoon.  

Kolme vuotta olemme kehittäneet Liikkuvaa opiskelua hanketoimintana. Valtakunnallinen Liikkuva opiskelu-ohjelma on osa valtakunnallisia OKM:n rahoittamia Liikkuvat-ohjelmia. Olemme saaneet kaikkina kolmena toimintavuonna avustusta Aluehallintoviraston myöntämänä. Kiitos tästä tärkeästä tuesta. Itse konkreettisessa kehittämistyössä ovat olleet tukena valtakunnalliset verkostot ja erityisesti Liikkuva opiskelu-ohjelma ja -verkosto. Kiitos siis erityisesti Liikkuva opiskelu-ohjelma ja Likes, SAKU ry, Smartmoves-ohjelma, Liikunnan aluejärjestöt (Pohjois-Savon liikunta), kunnat ja siellä erityisesti liikunta- ja vapaa-ajantoimet Sakkyn opiskelupaikkakunnilla sekä lukemattomat yksittäiset verkostokontaktit ja timanttityypit ympäri Suomen.

Siivet on saatu levitettyä ja nyt jatkamme niiden kanssa matkaa. Aktiivinen Sakky-toiminta ja myös sen koordinointi jatkuu myös tulevaisuudessa. Opiskelijoiden parhaaksi ja yhdessä tehden, pienillä suurilla teoilla. Liikkuen läpi elämän-seminaarin päätöspuheenvuoron esittäjää Asta Raamia lainaten: ”Yksikin hyvä opettaja, joka antaa kaistaa riittää.” Myös Liikkuvassa opiskelussa. 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat