Teollisuus 4.0 -opintojakso Münhenissä

22.11.2019 -

Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF2 -hankkeesta (2018-1-FI01-KA116-046814)

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

Olemme Miika Kortelainen ja Ville Kainulainen ja opiskelemme kone- ja tuotantotekniikkaa kolmatta vuotta. Osallistuimme 4.-15.11.2019 Münchenissä Städliche Berufschule für Fertigungstechnik –nimisessä koulussa järjestetylle opintojaksolle. Opintojakson nimi on ”Integration of Systems in Supply Chains with Focus on the Internet of Things”. Jakso kuuluu EMEU-verkoston automaatioalan tarjontaan (http://em-eu.eu/modules/).

Jaksolle osallistui lisäksemme opiskelijoita Saksasta, Sveitsistä, Tanskasta, Espanjasta ja Slovakiasta. Jakson aikana työskentelimme eri työpisteissä, joissa opettelimme erilaisia tietoteknisiä aiheita liittyen teollisuus 4.0:aan, kuten QR-koodien tekemistä, cobottien ohjelmointia ja pinnan laadun tarkkailua. Jaksolla oppi paljon uutta, josta on hyötyä työelämään siirtyessämme, kuten cobotin ohjelmointi ja erilaisten mittalaitteiden käyttö.

Asuimme Stahlgruber Stiftungin omistamassa asuntolassa. Vuokran hintaan kuului viikolla aamiainen. Asuntolassa ei ole ruoanlaittomahdollisuutta. Söimme lounaat ja iltaruoan ulkona.

 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat