Talotekniikan opettajat Kööpenhaminassa

Tämä job shadowing -jakso on yhteisrahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

InnMain-verkoston HVAC-työryhmän tapaaminen

Aika: 28.–1.12.2018

Kohde: Copenhagen TEC, ammatillinen oppilaitos ja yhteistyökumppanimme Kööpenhaminassa Tanskassa

  • TEC Gladsaxe – Tobaksvejen 15, 2860 Søborg
  • TEC Fredderiksberg – Stæhr Johansens Vej 5, 2000 Frederiksberg
  • TEC Ballerup – Telegrafvej 9, 2750 Ballerup

Osallistujat: Juha Kauhanen ja Juha Pakarinen

Matkan tarkoitus: tutustuminen oppilaitokseen sekä osallistuminen InnMain-verkoston oppilaitosten kylmätekniikan opettajille tarkoitettuun tapaamiseen

Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle: sähköalan opettajat Peter Burgkal ja Christian Thousig (Copenhagen TEC), kylmätekniikan opettaja Gert Hansen (Copenhagen TEC), Victor Sopena (Xabec) sekä Juha Pakarinen ja Juha Kauhanen (Sakky)

27.11.2018

Lento Kööpenhaminaan. Matkustimme Kööpenhaminan lentokentältä suoraan metrolla keskustaan. Generator Hostel oli valittu sijainnin perusteella Kööpenhaminan vanhan kaupungin ja metropysäkin (Kongens Nytorv) välittömään läheisyyteen. Tämä oli sijainnin ja hintaluokan perusteella paras valinta, jota meidän tanskalaiset isännät myös ihmettelivät, miten olimme sen osanneet valita.

Kööpenhaminassa pyöräillään paljon, se on paikallisten mukaan nopein tapa liikkua, koska tiet ovat kapeita ja ahtaita. Pyöräilijöille on tehty oma ajokaista. Kööpenhaminalaisista jopa puolet ajaa työmatkansa polkupyörällä.


Keskiviikko 28.11.2018

Vierailu TEC Gladsaxe yksikössä. Isäntänämme toimi Gert Hansen, joka opettaa kylmätekniikkaa. Tutustuimme kylmäteknisiin oppimisympäristöihin.

Lounaan jälkeen jatkoimme Gert Hansenin johdolla tutustumista TEC Gladsaxen yksikköön ja putkiasennuksen koulutukseen. Huomasimme koulukierroksella, että Tanskassa opetustiloja ei olla supistettu. Jokaiselle vuosikurssille oli oma vastaavanlainen tila. Kuvat alla. Oppimisympäristöt vastaavat teknisesti meidän vastaavia.

Lounaalla meitä hemmoteltiin Smørre Brød -leivillä, jotka ovat Tanskassa erittäin suosittuja lounasleipiä.

Illalla meille oli järjestetty kävelykierros Kööpenhaminan vanhassa kaupungissa (johon olimme jo tutustuneet edellisenä iltana hyvän majoitus sijainnin vuoksi). Vanhassa kaupungissa oli avattu joulumarkkinat. Seuraavaksi meidät viettiin syömään Buffet Ravintola Flammeniin. Flammenissa on 14 eri lihaa suoraan grillistä kokin leikkaamana. Näytän vaan mitä haluat ja kuinka paljon. Lihavalikoimassa mm. erilaisia krokotiilin-, vasikan-, possun-, naudan lihaa yms.

 

Torstai 29.11.2018

Vierailu TEC Frederiksberg yksikössä.  Päivän isäntinä olivat Peter Burgkal ja Christian Thousig ja tutustuimme sähköalaan ja ilmastoinnin säätämisen opetukseen. TEC Frederiksberg yksikkö kouluttaa n. 60 % kaikista Tanskan pätevöidyistä sähköasentajista. Yksikkö on 7 kerroksinen ja siellä opiskelee n. 500 opiskelijaa.

 

Peter Burgkal esittää lasiseinän taakse tehtyä asennusta.

Ilmanvaihtolaitteisto luokkahuoneessa.

Edessä vasemmalta Juha Pakarinen, Viktor Sopena ja taustalla Christian Thousig tutustumassa ”kauppakujaan” minne oli asennettu erilaisia laitteistoja.


 

Kääntyvä seinä paljastaa sähkökytkennät. Opiskelijat voivat käydä katsomassa, miten asennukset ovat tehty. 

Yhdyskäytävä antaa hieman perspektiiviä rakennuksen koosta.

 

Perjantai 30.11.2018

Vierailu TEC Ballerupin yksikössä. TEC Ballerupissa tutustuimme metallialan koulutukseen. TEC Ballerupissa opiskelellaan hitsausta ja levytyötä. Isäntänä oli Gert Larsen.


Arviointi

 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat