Participation of young people with challenges – Tokat, Turkey 29.4-4.5.2019

28.4.2019 -

Moi!

Kuten kunnon työntekijät tuppaavat tekemään – he varmistavat esimerkiksi sisäänkirjautumistunnusten toimivuuden ennen akuuttia tarvetta.. NOT!!!

Pirkula, ei pääse Tatu kirjautumaan blogeinensa tuonne alustalle. Onko tunnarit oikein? Lähetän sulle erillisessä postissa tuon ss:nkin. Vastailisitko het asap kun saat tän viestin, kiitos. Todennäköisesti en vaan ällyy jotain, mut kerro sinä että mikähän ruuvi se tällä kertaa on löysällä…

T: Junassa matkalla kohti ääretöntä ja sen yli oleva Tatu Savolainen

 

Tuolleen lähti amatöörin reissu liikkeelle. Suuntana Turkki ja Tokat ja Oppilaitos-Vamos hankkeen nimissä oleva Sakkyn lähettiläs toteaa jo ennen Pieksämäkeä, että hänen saamansa tunnukset tämän blogin kirjoittamiseksi eivät toimi. Hyvinhän tää lähti, vaikka itse kehunkin… :D Joka tapauksessa apua hädässä on saatu, koska tämä kirjoitus näkee päivänvalon.

Olen siis Savolaisen Tatu ja työskentelen Savon ammattiopiston Valma-koulutuksessa sosiaaliohjaajana oppilaitos-Vamos hankkeessa. Hankkeesta enemmän tietoa haluavat voivat saada sitä vaikka tuosta linkistä tahikka tuosta linkistä. Aikeenani on kirjoitella tänne jatkossa ajatuksia ja kertoa mm. hankkeen etenemisestä käytännössä. Ensimmäistä kertaa tällasta blogi-håmmåå harrastavana voi kirjoittaminen olla kovasti hakusessa ja sekavaa – pahoittelut jo tässä vaiheessa siitä – mutta koska tällanen mahdollisuus minulle on suotu niin härifrån tvättas. Kirjoitustyylistä saatte syyttää suoraan markkinoinnin immeisiä, jotka antoivat minulle vapaat kädet toteutuksen osalta. Sitä saa mitä ei tilaa, vai miten se nyt meni…

Joka tapauksessa olen saanut mahdollisuuden osallistua kansainväliseen verkostotapaamiseen Turkin Tokatissa, jossa aiheena on haastavissa elämäntilanteissa olevien nuorten osallisuus. Tapaamiseen osallistujat tulevat neljästä maasta, Suomesta, Turkista, Saksasta ja Puolasta ja tapaamisen mahdollistaa Erasmus ohjelman rahoittama strateginen kumppanuushanke. Viisi täyttä päivää, täyttä asiaa, täysillä. Hyvä meininki!

Tätä kirjoitettaessa istun lauantai iltapäivästä junassa matkalla kohti Helsinkiä. Tokatiin pääsee nimittäin Suomesta kahdeksaan tuntiin niin että heilahtaa, mutta Kuopiostapa onkin lähdettävä liki 20 tuntia ennen lennon lähtöä, jos meinaa ehtiä lähtöselvitykseen ajoissa. Onkohan kellään muulla ikinä ollut tilannetta, että lentokentälle pitäisi päästä sunnuntaiksi klo 11 mennessä? Ei nimittäin onnistu, jos meinaa käyttää julkisia kulkupelejä, ei sitten niin millään. Mutta enpä tästä aiheesta sen enempää tilitystä aio kirjoittaa, kunhan äimistelen vaan.

Mutta olkoon tämä teksti tässä tällaisena päänavauksena omalle huippujournalistin ja bloggaajan uralle. Kahotaan osaanko tälläillä tänne dokumenttiaineistoa matkan varrelta vai joudunko kierrättämään kaikki jonkun blogitukihenkilön kautta. Nyt aluksi päivityksiä tulee tiuhaan tahtiin Turkin maalta, mutta jatkossa tahti hidastuu, no worries. Tervetuloa siis vastakin pällistelemään pitkätukan touhuamisia, koska sitä touhuahan riittää koko hankkeen ajan!

27.4.2019, Tatu

 

Samalta kirjoittajalta

INNOsta oppimiseen

Oppilaitos-Vamoksen tarkoituksena on valmentaa, tukea ja kannustaa koulutuksessa olevia alle 30-vuotiaita nuoria suorittamaan opintonsa päätökseen,

8.11.2019

Tuoreimmat