Uusi Taitajavuosi on alkanut

Uusi Taitajavuosi on alkanut, varsin vauhdikkaasti. Tervetuloa uudet opiskelijat, monia teistä olemmekin tavanneet eri tapahtumien yhteydessä ja ilokseni moni opettajistanne onkin heti ensimmäisinä päivinä kertonut teille mahdollisuudesta osallistua Taitaja- semifinaaliin. 

Taitajavuoteen kuuluu olennaisesti  yläkoululaisten leikkimielinen *Taitaja9 kilpailu, joita järjestetään Kuopiossa 31.10, Varkaudessa 28.11 ja Iisalmessa 12.12. Lisäksi tällä kierroksella järjestämme myös aluekilpailun Kuopiossa 23.1.2019. Meidän ihanat opiskelijat, taitavat opettajat ja opinto-ohjaajat järjestävät taas kerran varmasti hienon kilpailun. Se tehdään yhdessä! 

*Taitaja- semifinaaleihin ilmoittautuminen alkaa 2.10 ja päättyy 2.11.2018. Semifinaalit järjestetään ensimmäistä kertaa niin, että kaikki semifinaalit järjestetään koko Suomessa viikolla 5. Luvassa on varmasti mahtava viikko, jonka jälkeen alkaakin sitten joukkue muodostua sekä päästään koulutusten ja treenien pariin.

Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion osalta toivon runsaasti ilmoittautumisia semifinaaleihin, uskalla haastaa itsesi! 

 

 

Tärkein voitto ei ole mitali, vaan osallistuminen. Tuu mukaan, luvassa on huikeita oppimisen kokemuksia!

Kutsun Taitaja-matkalle sinut mukaan - osallistumaan, kannustamaan, oppimaan. Tehdään tästä Taitajavuodesta yhdessä hyvä.
 

*Vuosittain järjestettävissä kansallisissa Taitaja-kilpailuissa tulevaisuuden osaajat kilpailevat ammattitaidon suomenmestaruuksista usealla eri ammattialalla. Taitajaan voivat osallistua kaikki kilpailuvuonna 21-vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillista perustutkintoa semifinaalien aikana suorittavat nuoret.  Lisäksi Suomesta kansainvälisiin EuroSkills- ja WorldSkills- ammattitaitokilpailuihin osallistuu nuorista koottu maajoukkue. 

*Taitaja9 on yläkoululaisille tarkoitettu kilpailu kädentaidoissa. Taitaja9:n tavoitteena on tukea nuorten ammatinvalintaa ja lisätä kädentaitoa vaativien alojen tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattillisen koulutuksen ja yritysten välillä.

Ps.  SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu! Lue lisää

Otathan rohkeasti yhteyttä Taitaja-asioissa
-Heli-

Samalta kirjoittajalta

Kuperkeikkojen kevät

Taitaja 2020-blogissa kirjoitettiin kummallisen kevään käänteistä sanoilla, "kun tulevaisuus tekee kuperkeikan". Taitaja2020 jää välistä, seuraavat

20.4.2020

Matkalla Kazaniin

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään Kazanissa Venäjällä 22.–27.8.2019.

9.6.2019