Patikointi Puijonsarven näköalalaavulle, Puijonnokkaan 

22.11.2018 -

Tämän postauksen on kirjoittanut matkailualan opiskelijat Roosamari ja Mira. Olemme tulleet opiskelemaan Kuopioon erilaisista taustoista. Meitä kiinnostaa matkailualan monipuolisuus, luonto ja liikkuminen. Tämän takia kirjoitammekin käynnistämme Puijonnokassa.


Kävimme syyskuun kuudes päivä koko luokan voimin patikoimassa Puijolla. Silloin me luokkalaiset olimme vielä toisillemme tuntemattomia, koska koulua oli ollut takana vasta kolmisen viikkoa.  

Ennen lähtöä pakkasimme eväät reppuihin ja lähdimme matkaan. Eväinä meillä oli valmiiksi täytettyjä sämpylöitä, makkaroita, kasvisnakkeja sekä mehua. 

Patikointi alkoi koululta ja kiersimme Rypysuon puoleista pururataa, opastustauluja seuraten aina Puijonnokkaan asti. Matkalla rupattelimme luokkalaisten kesken ja ihailimme luontoa. 

Kun pääsimme Puijonnokkaan, ihailimme maisemia ja aloimme tekemään tulta makkaroiden grillaamista varten. Nuotion valmistumista odotellessa pelasimme eri ryhmäytymisleikkejä luokkamme kanssa. 

Leikeissä vaadittiin yhteishenkeä ja se sai meidät uutena luokkana toimimaan yhdessä paremmin. Ensimmäinen leikeistä oli Minä pidän -leikki. Leikin ideana on tutustua hauskasti erilaisiin asioihin mistä luokkatoverimme pitävät. 

Toinen leikki oli taikaonki, jossa ideana oli mennä kyykkyyn yhtä aikaa, jolloin koko onki pituudeltaan koskee jokaisen ryhmän jäsenen kättä. Leikissä vaadittiin yhteishenkeä, jotta onki pysyy kaikkien kädessä.  

Leikkien jälkeen nuotio oli valmis makkaroiden ja nakkien paistoa varten ja aloimme syömään.  

Makkarat maistuivat vielä paremmalle, koska ruokailun näköala oli mahtava ja ilma oli syksyinen ja raikas. 

Syönnin jälkeen mahat täynnä makkaraa ja sämpylää jatkoimme matkaamme takaisin koulua kohti. 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat