Matkailu tekee hyvää, Vanha Pappila

22.11.2018 -

Olemme Savon ammattioppilaitoksessa ensimmäistä vuotta opiskelevia matkailupalvelutuottaja oppilaita. Meistä valmistuu matkailuvirkailijoita ja matkailupalvelun tuottajia. Meidän luokalla on 22 oppilasta, joista 2 on poikaa. Luokallamme on eri ikäisiä ja eri taustoista tulevia oppilaita. On räiskyviä ja nopeatempoisia persoonia, sitten hiljaisempia mietiskelijöitä tai ihan muuten vaan pohtijoita. Kaikki niin erilaisia ja ihania! 

Meidän opiskelu on ollut aika tiivistempoista heti koulun alkaessa mutta onneksi muutamat päiväretket ja yritysvierailut ovat keventäneet koulupäiviä. Ne kaikki ovat olleet niin mielenkiintoisia ja opettavaisia. 

Tässä eräs vierailun kohde, Vanha pappila 

Vierailimme koulun alkaessa Vanhassa pappilassa 21.9. Se oli kaikille mieleenpainuva kokemus. Kun saavuimme taloon, tunnelma oli ihanan rauhallinen ja lämmin. Nuorisopappi Panu Pohjolainen otti meidät lämpimästi vastaan. Aluksi hän kertoi omasta elämästä ja työstään. Kuuntelimme kaikki mielenkiinnolla

Kuva Flicker by sakari.svärd 
 

Siinä me sitten istuttiin, kaikki, niin odottavaisina. Meille annettiin kuvakortteja, joista kaikki valitsivat yhden. Kortit sisälsivät keskustelun avaamiseen tarkoitettuja sanontoja.  

Vaikka olimme aluksi hyvinkin ujoja, oli hieno kuulla kuinka avoimesti kaikki uskalsivat kertoivat itsestään. Pääsimme jo enemmän tutuksi toisillemme.   

Sitten olikin jo pitsan teon aika. Jakaannuttiin ryhmiin ja kaikki teimme omana ryhmänä sellaisen pizzan mistä pidimme. Syötiin ja jatkettiin jutustelua. Naurun ja puheen sorina virtasi huoneissa. Tunnelma oli hyvin rento ja rauhallinen.  

Tuli kotiinlähdön aika. Läksiäislahjaksi saimme kaikki heijastimet, niin ja tietenkin hyvän ja rauhallisen mielen. 
 

Tänne vielä palaamme!

 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat