Terveisiä Islannista!

Ollaan Tiinan kanssa ehditty matkustamaan täällä aika paljon, koska ekoilla viikoilla täällä ei ollu paljoa asiakkaita eli meillä oli paljon vapaa-aikaa. Meillä on henkilökunnan auto käytössä ja sillä päästään porukalla reissaamaan lähes milloin vaan. Käytiin esim. kiertelemässä monia eri vesiputouksia, vuoria ja kaupunkeja. Reykjavik on tullut tutuksi ja nyt jo hahmottaa maan karttaakin paremmin. Osaa myös hieman neuvoa asiakkaita, minne kannattaa mennä ja kuinka kaukana kohteet on! Upeita nähtävyyksiä ja aivan sanoinkuvailemattomat maisemat!!

Meillä oli täällä suomalainen aamupalakokki, joka tosin lähti nyt lomalle Suomeen, mutta ehtii tulla takaisin ennen meidän lähtöä. Muut työntekijät onkin sitten lähinnä puolalaisia ja joitain islantilaisiakin on sekä ruotsalainen ja thaimaalainen. Tänään illalla saapuu kolme suomalaista lomalta, joten Suomi mafia vaan kasvaa! Ja Sini (leipuriopiskelija) lähti pois täältä keskiviikkona, kun hänen työssäoppimisensa kesti vain kuukauden. 

Eri kulttuureihin tulee ainakin tutustuttua jo henkilökunnan kautta, unohtamatta asiakkaita! Hienoa on ollut päästä tutustumaan työhön täällä ja muutenkin siihen kuinka asiat täällä toimii ja kuinka niitä hoidetaan. Suomea alkaa aina arvostaa hieman enemmän, kun ulkomailla kaikki ei toimikaan ihan ajallaan tai asioita ei hoideta samalla tunnollisuudella. Täällä tosiaan on asiat hyvällä mallilla, hauska työporukka ja mukava työpaikka. Enemmän kansainvälisiä asiakkaita kuin Kuopion hotelleissa tuntuu olevan. Ihanaa tutustua ihmisiin eri maista ja saada tietoa heiltä omista maistaan ja kuulla, mitä he tietävät Suomesta. Esimerkiksi eilen eräs asiakas Usasta kertoi fanittavansa Michael Monroeta. Rupateltiin sitten suomalaisesta musiikista tovi ja minäkin opin uutta asiakkailta koko ajan.

Tuuliset terveiset Islannista !!

T: Janna :)

Kirjoittaja voitti parinsa Jaana Juutilaisen kanssa huhtikuussa 2017 Pohjoismaiden kokki- ja tarjoilijaoppilaiden ammattitaitokilpailun tarjoilijakilpailijoiden sarjan. Helsingissä järjestettyyn kilpailuun osallistuivat kansallisista SM-esikarsinnoista valitut joukkueet. Muut kilpailuun osallistuneet maat olivat Norja, Ruotsi, Islanti ja Tanska. Tarjoilijat kilpailivat muun muassa pöydän kattamisessa, viinien tunnistamisessa, viinien valitsemisessa ja baarityöskentelyssä.

Samalta kirjoittajalta