Rakennusalan opiskelija Bilbaossa Espanjassa

13.11.2017 -

Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF-hankkeesta (2016-1-FI01-KA102-022330)

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Osallistuja: rakennusalan opiskelija Niklas Laukkanen

Toteutusaika: 5.11. - 9.12.2017

EMEU-verkoston opintojakso: Dry walls

Kohde: Arrigorriga, Baskimaa, Espanja

13.11.2017: Ensimmäinen viikkoni Bilbaossa

Elikkäs matka Bilbaoon sujui ogelmitta. Saapuessani sää oli odotettavasti sateinen mutta kaikki meni hyvin. Ensimmäisenä päivänä tehtiin opettajani Unain kanssa pieni kaupunki kierros, jossa hän naytti minulle vähän asuinympäristoä sekä keskustaa. Bilbaoon tykästyin todella nopeasti, kaupunki on mielestäni hyvin eloisa, kaunis, kadulla on aina porukkaa ja samoiten hyvä julkinenliikenne kattaa metrot,ratikat ja bussit. 

Ensimmäisenä koulupäivänä tutustuin luokakavereihin ja kiersin koulun tiloja luokan kanssa. Ensimmäisenä päivänä oli pari tuntia teoriaa, sekä sen jälkeen oli toitä koulun tyosalissa. Koulusta puheenollen koulu on todella tyylikäs, jota opiskelijat pitävät yllä joka vuosi. Opiskelijat maalaavat koulun tiloja vuosittain vaihteluksi, tilat ovat siistit ja koulussa on välipala automaatit, koska ruokaahan koulussa ei tarjota. Itse käyn tauolla hakemassa ruokakaupasta jotain pientä purtavaa, ruoka on täälläpäin halvempaa mitä meillä Suomessa.

Ensimmäinen viikko on mennyt koulussa hyvin, teorian ja käytännon parissa. Ei vielä väliseiniä olla päästy laittamaaan, mennyt aika tilojen siistimisessä ja maalaamisessa sekä mm.levyjen kantamisessa. Opetus on täällä Espanjaksi joten kielen alkeista on todellakin iso hyoty. Ruoka on mielestäni ollut myos hyvää, vahvat maut ja paljon lihaa. Toinen viikkoni on alkanut ja suunnitteilla on katsoa viikonloppuna Laliga futismatsi, Bilbaossa on 50,000 ihmistä vetävä areena, joten on vähä eri meiniki mitä suomessa. 

4.12.2017: Toinen ja kolmas viikkoni Bilbaossa

Nyt on päästy jo valiseina harjoituksia tekemaan koululla, hyvin on kaikki onnistunut kommunikoinnista urakointiin. Kaupunkia on tullut nähtya paljon ja se on mielestani upea.

Viikonlopuna tuli käytyä futismatsissa, huikea tunnelma siella. Ruoka on maistunut ja kaikki on sujunut hyvin, sää on sateista ja aika viileää mutta välissä oli viiko hellettä, 15-25 astetta joka päivä. Helleviikkona tuli käveltyä paljon ympari Bilbaota. Viime viikonloppuna kävimme Unain ja hänen perheensä kanssa Plenziassa, pienessä rantakylässä meren äärella jossa maisemat olivat upeat mutta tuuli todella paljon. Nyt on loppusuoralla ulkomaanjakso ja on tullut nautittua täälla olemisesta todella paljon, koulussa ja muutenkin täällä olen tavannut uusia mukavia ihmisiä ja saanut uusia kavererita, kommunikointu on pääosin espanjaksi ja myös vähän englanniksi.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat