Liiketalouden työssäoppiminen WHSmithilla Hastingsissa

13.11.2017 -

Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF2 -hankkeesta (2016-1-FI01-KA102-022330)

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Osallistuja: liiketalouden opiskelija Janne Hämäläinen

Toteutus: 23.10. - 15.12.2017

Kohde: Hastings, Britannia

Tutkinnon osa: Kaupan palvelu ja myynti

 

Moikka!

Kolme viikkoa takana Hastingsissä ja kaikki menee loistavasti!

Ensimmäiset viikot on menneet kierrellessä kaupunkia joka on todella hienon näköinen. Täällä rakennukset on rakennettu vieriviereen ja kadut ovat todella ahtaita jos vertaa Suomeen. Kaupunki ei ole kooltaan erittäin suuri ja sen takia täällä on todella helppo kulkea ympäriinsä (vaikka ensin meni hieman aikaa tottua käänteiseen liikenteeseen). Työt ovat lähteneet kulkemaan hyvin ja olen saanut paljon hyvää palautetta muilta työntekijöiltä, sekä pomolta. Perhe ja muut asukkaat talossa jossa asun ovat erittäin mukavia ja he ovat käyttäneet minua kaupungilla ja Brightonissa. (13.11.2017)

Vapaa-aikaa, uusia ystäviä ja rentoutumista

Ensimmäisenä viikonloppuna pääsin mukaan halloween juhliin, jossa tapasin talossa asuvien Emman ja Laian ystäviä. Kaikki olivat pukeutuneet erilaisiin kauhu hahmoihin. Tulin hyvin juttuun Alfonson, Raulin ja Marian kanssa (Espanjalaisia) ja sovimme että viettäisimme jatkossakin aikaa yhdessä ja näin olemme tehneetkin. Olemme mm. käyneet kiertelemässä viikonloppuisin pubeja ja pelanneet erilaisia lautapelejä iltaisin. He opettivat minulle erittäin koukuttavan pelin nimeltä Dominion. Pelissä on tarkoitus kerätä rahaa ja ostaa voittopisteitä antavia kortteja. Pelin aikana on mahdollista myös ostaa erilaisia erikoiskortteja joilla voi tehdä harmia muille pelaajille.

Kuvassa näkyvä vanha biljardi peli. Paikallinen Geo kutsui minut pelaamaan ja opettelemaan kyseistä peliä. Opin pelin nopeasti ja pelatessa "hujahtikin" muutama tunti.

biljardi.jpg

Pääsin myös näkenmään ja kokemaan hienon tapahtuman nimeltään Battle bonfire. Tapahtuma oli Battelissa jonne menimme Emman, Danielan, Lilyn, Laian ja Chipin kanssa. Tapahtuman historia alkaa vuodesta 1646 ja se on kuuluisa sen aikaisesta ruutimyllystä. Tapahtuma alkoi jo varhain päivällä ja siellä oli monenlaista ohjelmaa joka huipentui paraateihin, kokon polttoon ja ilotulitukseen.

bonfire.jpg

Asuminen

Viikot Hastingsissä ovat menneet liian nopeasti ja kaikki on sujunut loistavasti. Arkipäivät ovat menneet töitä tehdessä ja kaupunkia tutkiessa. Viikonloput olen viettänyt Jeromen, Alfonson, Marian ja Raulin kanssa joko pelejä pelaillessa tai kaupungilla juhliessa. Seuraavana viikonloppuna ajattelin tehdä reissun Lontooseen ja pääsen näkemään ja kokemaan taas kaikenlaista uutta. (14.12.2017)

illallinen.jpg

Majoitun täällä Emman luona, joka on aivan mahtava tyyppi ja tekee ehkä maailman parasta kasvisruokaa!  Minun lisäksi talossa asuu Emman tytär Lily, Leila, Dave, Laia ja Daniella. Leila ja Dave ovat pariskunta joita en talossa niin paljoa näe koska työskentelät iltaisin hiustenleikkajana ja baarimikkona. Laia on muuttanut tänne Espanjasta harjoitellakseen Englannin kielenopettan työtä. Daniella työskentelee fysioterapeuttina paikallisessa sairaalassa. Tulen kaikkien kanssa hyvin toimeen ja talossa onkin usein juttu seuraa mikä on ollut hyvä asia Englannin kielen parantamisessa. Emmalla on myös kolme koiraa (Bob, Rose ja Jerry) Olemme käyneet talon porukalla mm. syömässä ravintoloissa ja katsoneet elokuvia.

koirat.jpg

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat