Haku päälle!

10.2.2017 -

Talvi on jo siinä pisteessä, että hakeminen ensi syksynä alkaviin koulutuksiin puskee päälle. Monet perustutkintoon johtavat aikuishaut alkoivat jo tammikuun lopulla. Yhteishaku ja erillishaku alkavat 21.2.2017. Yhteishaku tehdään valtakunnallisen opintopolun kautta: www.opintopolku.fi . Aikuishaku ja erillishaku ovat koulukohtaisia. Hakemuksen voi tehdä Sakkyn sivuilta Wilman koulutuskalenterista: www.sakky.fi → aikuisille → Wilman koulutuskalenteri. Täysi-ikäinen hakija voi osallistua aikuiskoulutuksen hakuihin, erillishakuihin ja yo-pohjaiset hakijat myös opintopolun hakuihin. Opintopolussa eivät kuitenkaan voi hakea ne, joilla on jo joku ammatillinen tutkinto suoritettuna. Muista toimittaa myös pyydetyt liitteet hakuaikana.

Tarvitsetko vielä lisätietoa ja/tai keskusteluapua hakukohteista? Savon aikuis- ja ammattiopisto tarjoaa mahdollisuutta tutustumaan kiinnostaviin aloihin. Voit myös tulla keskustelemaan ja kyselemään eri vaihtoehdoista. Ota yhteyttä alojen opinto-ohjaajiin, opettajiin tai kouluttajiin, niin jutellaan asioista ja tarkennetaan vielä hakukohteita. Itse työskentelen Kuopion teknologian yksikön eli Presidentinkatu 3:n opiskelijapalvelupisteessä. Voin yleisesti jutella kanssasi sinua kiinnostavien alojen opinnoista ja niiden sopivuudesta sinulle.

Hakijat usein kysyvät, että mitkä alat työllistävät hyvin. Maailma ja työpaikkojen tarjonta tietysti muuttuvat jatkuvasti. Joskus näin tapahtuu yllättävänkin nopeasti. Siten etukäteen ei voi kenelläkään varmaa työpaikkaa luvata, eikä mitään alaa voi pohdiskeluista sulkea poiskaan. Tärkein vaikuttava tekijä on opiskelija itse. Oma innostus, aloitekyky ja ahkeruus vievät yleensä pitkälle lähes alalla kuin alalla. Varsinkin, jos työpaikan hakija voi tarvittaessa ainakin hetkellisesti siirtyä toiselle paikkakunnalle. Monesti myös ulkomaan työpaikat tarjoavat mahdollisuuden, jota tilaisuuden tullen kannattaa hyödyntää.

Avoimien työpaikkojen ja erilaisten tilastojen perusteella uskaltaa kuitenkin muutaman alan nostaa työllistävyydessä esille. Näitä ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysala, kone- ja tuotantotekniikka (ent. kone- ja metalliala), prosessiteollisuus, turvallisuusala, logistiikka, kotityö- ja puhdistuspalvelut, kiinteistöpalvelut ja talotekniikka.

Mutta tutustuhan ensiksi opiskeluvaihtoehtoihin ja ole tarvittaessa yhteydessä. Ja sitten vaan hakua päälle!

Yhteishakuun

Erillishakuun

 

Sakkyn hakijapalvelut 

Samalta kirjoittajalta

Haku päälle!

Talvi on jo siinä pisteessä, että hakeminen ensi syksynä alkaviin koulutuksiin puskee päälle.

10.2.2017

Tuoreimmat