Savilahti | Kuopio

Savilahden kampuksen käyntiosoitteet ovat Hehkukatu 1 ja Microkatu 1U. Katso havainnekartta alueesta (pdf).

Savilahden kampusalue koostuu kolmesta uudisrakennuksesta (Voima, Virta ja Valo) ja vuokralla olevasta KPY Novapoliksen rakennuksesta (Vire). Kaikki osat ovat toisiinsa yhteydessä.  

Tutustu Savilahden kampukseen kuvina (kuvat.fi) ja videoina (Vimeo). Lue myös kampusalueesta tarkemmin.

Opiskelijoiden avaimet

Opiskelijat tarvitsevat avaimen, jotta liikkuminen Savilahden kampusrakennuksissa on mahdollista. Avaimena toimii kuvallinen opiskelijakortti. Opiskelijat saavat avaimet kuvallista henkilötodistusta vastaan lukuvuoden aluksi. 

Opiskelijakorttia käytetään ovien aukaisujen lisäksi myös tietokoneiden varaamiseen, tunnistautumiseen opiskelijaruokailuun ja pukukaapin varaamiseen.

Liikkuminen Savilahteen

Savilahti sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa ja matkaa torille tulee noin kolme kilometriä. 

Lue uutinen syksyn 2022 opiskelijapysäköinnistä.

Julkinen liikenne

Savilahteen kulkee hyvin linja-autoja. Linja-autopysäkit ovat aivan kampuksen läheisyydessä. Kuopion joukkoliikenteen aikataulut löytyvät Vilkku-reittioppaasta

Pyörä- ja mopoparkit

Savilahdesta löytyy runsaasti paikoitustilaa polkupyörille. Ammattiopiston omassa pihassa on pyöräkatoksia, joissa on runkolukittavat pyörätelineet. Kuopion kaupungin yhteiskäyttöpyörillä eli Vilkku-Fillareilla on oma asema Savilahdessa.

Ammattiopistolla on oma mopoparkki pääovien läheisyydessä.

Opiskelijoiden pysäköintialue

Savilahdessa opiskelijoiden autojen pysäköinnille on varattu kaksi omaa pysäköintialuetta: Neulamäentien varrelta karting-radan pysäköinnistä ja Neulaniementien varrelta. Katso havainnekartta (pdf). Molemmat ovat pienen kävelymatkan päässä. Pysäköinti on sallittu näille alueilla arkisin klo 7-16 vain opiskelijapysäköintitunnuksella.

Opiskelijapysäköintilupa on maksullinen 15 €/kk – lupa myönnetään Savon ammattiopiston opiskelijoille voimassaolevaa opiskelijakorttia / opiskelijatodistusta vastaan.

Opiskelijapysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen (maks. 2 ajoneuvoa). Luvan voi lunastaa KPY Novapoliksen Microkadun aulapalvelupisteistä korttimaksulla.

Klo 16 jälkeen Neulaniementien alueella on vapaa pysäköinti. Karting-radan alueelle voi pysäköidä klo 16 jälkeen parkkikiekolla 10 tunnin ajaksi.

Mopoille ja moottoripyörille löytyy tilaa aivan kampusrakennusten vierestä.

  Novapoliksen pysäköintitalo

  Savilahdessa on myös käytössä KPY Novapoliksen pysäköintitalo. Pysäköinti maksetaan Novapoliksen hinnoittelun mukaan. 1.6.2022 alkaen pysäköintitalo on kaikille avoin, ja hinta perustuu käytettyihin parkkitunteihin. Koko päivän pysäköinnin hinta on noin 9 €/pvä.

   

   

  Sarastuskaaren pysäköintihalli v. 2023

  Savon ammattiopiston läheisyyteen Sarastuskaarelle valmistuu pysäköintihalli vuonna 2023. Hallin omistaa Kuopion pysäköinti Oy. Hinnat hallipaikoille tulee myöhemmin.

  Maksuttomia parkkipaikkoja

  Maksuttomia parkkipaikkoja löytyy muun muassa Puijonlaaksosta pesäpallostadionin ja Puijon hiihtostadionin läheisyydestä.

  Savilahden kampus 

  Savon ammattiopiston kampusalue on kokonaisuudessaan valmis syksyllä 2022. Silloin Savilahdessa on ammattiopiston opiskelijoita kirjoilla 3 500 ja henkilökuntaa 450. Päivittäin kampuksella liikkuu 2 200 sakkylaista.

  Oppimisympäristöjen kokonaisala on melkein 29 000 m² eli noin neljän jalkapallokentän verran. Oppimistiloista tulee monimuotoisia, joten tiloja voidaan hyödyntää monin tavoin.